WhatsApp

In deze handleiding lees je hoe je makkelijk een Joomla site over kan zetten naar een WordPress installatie.

Weet je niet of je Joomla gebruikt op je site? Klik dan hier en voer je website URL in. Je ziet het dan meteen.

Wat heb je nodig om Joomla naar WordPress te exporteren

Allereerst heb je een lege WordPress installatie nodig. Je moet daar de Joomla site gaan importeren dus is het handig dat je dat in een lege installatie doet om conflicten te voorkomen. Mocht je niet weten hoe je dat moet doen? Klik op de link voor de gratis WordPress installatie service via deze site.

Het exporteren van een Joomla site naar WordPress was altijd een best wel moeilijke zaak. Daar is verandering in gekomen met de plug-in FG Joomla to WordPress. Hiermee kan je gemakkelijk je hele Joomla site importeren naar WordPress.

fg joomla to wordpress plugin

Stap 1 Installeer de FG Joomla to WordPress Plugin

In de plugin sectie van WordPress kan je makkelijk zoeken naar nieuwe plugins. Zoek op FG Joomla en je vind de plugin direct. Installeer de plugin en activeer hem.

Als je niet weet hoe je een plugin moet installeren kan je hieronder het filmpje bekijken.

Stap 2: Zoek de database gegevens op van de Joomla installatie.

Log in op je Joomla installatie en klik bovenaan in het menu op ‘System’ en dan in het menu wat uitklapt op ‘Global configuration’.

global

Klik op het Server tabblad en je ziet de database settings aan de rechterkant. Deze heb je nodig om straks in WordPress de plugin je Joomla site te laten importeren. Schrijf ze dus op of maak een screenshot van de pagina. Houd ze in ieder geval bij de hand.

server tabblad

Stap 3: Je Joomla site importeren naar WordPress

Klik op gereedschap en klik op de importeren optie in WordPress. Je ziet dan de optie ‘Voer importeerfunctie uit’ waar je op moet klikken.

joomla FG in wordpress

Klik op het rondje voor ‘Remove all WordPress content’ en klik op de blauwe knop ‘Empty WordPress content”

empty wordpress

Vul nu onder de blauwe knop de velden in die gevraagd worden. Deze velden moet je vullen met de correspomderende velden uit je Joomla site. Klik hierna op ‘Test the database connection’.

joomla website parameters

Als alles goed staat kan je normaal gesproken onder klikken op de ‘start import’ knop. De andere settings hoef je niet aan te passen voor de import. Je kan later als alles overgezet is nog alles aanpassen in WordPress.

start import

Als je links tussen de verschillende pagina’s hebt moet je als laatste nog even onderaan klikken op de knop ‘Modify internal links’. 

modify internal links joomla

Nu kan je een theme uitkiezen in je website-bouwen-voor-beginners/” title=”Wordpress”>WordPress installatie en bezig gaan met je website die je hebt geimporteerd. 

Heb jij geen zin/tijd hiervoor?

Dat begrijp ik volledig. Je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg. Voor 50 euro regel ik dat je Joomla site word omgezet naar een WordPress site volgens bovenstaande methode. Interesse? Neem contact op via onderstaand formulier.

8 + 4 =