Online Marketing Friesland

Al meer dan 600 keer gedownload

Download de gratis SEO checklist met films omdat je dan het geheim leert kennen van hoger komen in Google.

Friesland Online Marketing zelf doen
Als jij net start en nog niet de middelen hebt om ons in te schakelen dan hebben we goed nieuws. VDM online marketing Friesland heeft een gratis online marketing checklist waarmee wij helpen om je zelf aan de basis van uw online vindbaarheid en social media te laten werken. Lees Meer

Als je twee websites op 1 domein wilt hosten dan moet je gebruik maken van subdomeinen. Hoe je die instelt lees je in deze blog.

Het kan zijn dat je een aparte site naast je hoofdsite wilt starten bijvoorbeeld om acties op te houden of je blog op te starten. Je kan dan gebruik maken van subdomeinen. Een subdomein stel je best simpel in. Bij Versio of Transip kan het op de volgende manier.

DNS instellingen

Om een subdomein aan te maken gaan we eerst naar de DNS instellingen van onze domeinnaam. Deze vind je vaak wel bij de partij waar je je domein hebt ondergebracht. Je maakt een nieuw record aan en vult de velden in met de naam van je subdomein (in mijn geval “Seo“) en het ip adres van je server. Je slaat hierna de instellingen op.

 

DNS aanpassen

Hosting klaar maken

Nu is je domein er klaar voor. Nu moet je alleen nog een submap aanmaken op je hostingaccount waar je domein aan gelinkt is. Log in via FTP (klik op de link als je niet weet wat FTP is) bij je hostingprovider en maak een map aan die dezelfde naam heeft als het subdomein wat je hebt gegeven aan het DNS record die je eerder hebt ingesteld (in mijn geval ‘SEO”. 

Nu kan je in de map WordPress installeren of html plaatsen om je subdomein te laten zien in een browser.

SEO aspecten

Sommige experts zeggen dat een subdomein word behandeld door Google als een aparte site. Anderen zeggen juist weer van niet. Ik denk dat als je content neerzet op je subdomein die waarde heeft voor een bezoeker het wel los zal lopen met de SEO score die je subdomein krijgt. Je kan dus makkelijk 2 sites op 1 domein hosten als je dat wilt. En het kost niets extra’s.