Marketing en Webbouwer

Creatief
Meedenken

VDMmarketing is de webbouwer die jou helpt op verschillende vlakken. Van het meedenken over jouw online marketing strategie tot het opbouwen van een website waar je trots op kan zijn! VDMmarketing denkt graag met je mee!

k

Website problemen?

Ben je niet te tevreden over je huidige site? Werkt er iets niet naar behoren? Ik kan je helpen om je site weer aan de praat te krijgen. Stap je over naar mijn hosting dan betaal je vaak niets!

Websites Bouwen

Wil jij je website aanpassen maar heb je geen idee hoe je dat moet regelen? Ik kan je helpen om verder te komen met je site. Van bouwen tot aanpassen. Soms kan dat zelfs kostenneutraal.

Wie is mijn hosting is een vraag die je pas gaat stellen wanneer je ooit een website hebt laten bouwen en je er eens zelf mee aan de slag wilt of als je een nieuwe websitebouwer hebt die de gegevens nodig heeft omdat hij anders geen aanpassingen kan doen op je site. 

Wat is hosting?

Hosting is het bedrijf die de computer beheert waar de bestanden die jouw website vormen zijn opgeslagen. Als je de domeinnaam van je site intypt in een browser zoals Chrome dan word die domeinnaam omgezet naar een IP adres en dat IP adres is het unieke nummer van jouw bestanden op je hosting. Zo zien mensen je website dus uiteindelijk. 

Hoe kom ik er achter wie mijn hosting is?

Allereerst is het slim om in je mail te zoeken naar het woord ‘Hosting’ of ‘Host’.

Als dat niks opleverd dan kan je het beste naar de website die alle domeinnamen in Nederland bijhoud. SIDN.nl houd alles bij wat met domeinnamen te maken heeft.

Op de site van SIDN kan je direct in de tekstbalk je eigen website invoeren. Als je dat doet haalt SIDN de van jouw site bekende gegevens op waaronder de host die aan het domein is gekoppeld.

In eerste instantie word deze balk gebruikt om te kijken of een domein vrij is. Maar als je goed kijkt dan zie je ook een link ‘Toon mij de gegevens’. De site geeft uiteraard aan dat het domein bezet is (anders heb je een heel ander probleem).

Ga akkoord met de gegevens en je ziet je een aantal zaken van je website staan. Achter domeinnaamservers staat vaak een aanwijzing over wie je hostingpartij is. Ik maak gebruik van Cloudflare dus zou ik in dit geval daar kunnen kijken of ik meer kan achterhalen over mijn host.

Nu weet je vaak wel wie je hosting is. Als je het niet weet kan je ook nog de gegevens die je hebt opgehaald bij SIDN gaan googlen. Meestal krijg je dan ook wel een resultaat van de hosting waar je gebruik van maakt. Vervolgens kan je in je mail kijken of je ook mails hebt van deze aanbieder. Is dat niet het geval dan zou ik contact opnemen met de hostingaanbieder om te kijken wat zij voor je kunnen doen.

Gratis website

VDMMarketing maakt gratis websites voor iedereen die een simpele site wil hebben met een contactpagina. Jij de tekst. Ik de installatie. Simpel!

Gratis Cursus Website bouwen

Wil jij liever zelf alles in de hand houden wat je website betreft? Voor jou heb ik een gratis cursus website bouwen gemaakt.

Wordpress beveiliging

Heb jij een WordPress website en heb je niet te tijd of de kennis om hem goed te beveiligen? Geen probleem. VDMmarketing doe het voor je.

Ook interessant: