WhatsApp

In deze post lees je hoe je zelf makkelijk je WordPress site kan verhuizen naar Versio.

Je WordPress site verhuizen valt dankzij een paar gratis plugins heel erg mee. In een aantal simpele stappen vertel ik je hoe je je WordPress verhuizen kan en hoe je het vooral ook veilig doet zonder data te verliezen.

Verhuizen van je site

Redenen om je site te verhuizen

Er zijn zat redenen om je site verhuizen. Waarom ik laatst een site verhuizen moest was omdat de oude hosting niet meer voldeed aan de nieuwste ontwikkelingen zoals een PHP versie die zo oud was dat je er niet eens meer WordPress op kon installeren. Dat was een reden om te zeggen dat het zo niet meer ging en ik besloot om over te stappen naar een andere partij. In mijn geval Versio.

 

 

Andere redenen om je site te verhuizen:

  • Huidige hosting te duur
  • Geen/weinig ondersteuning
  • Klantenservice
  • Laadtijden van je site
  • Mogelijkheden (in de breedste zin van het woord)
  • Ruimtegebrek

Tip: Check je sitespeed

Test de snelheid van je site via bijvoorbeeld onze SEO tool om te kijken of jij er misschien goed aan doet om te verhuizen.

Stappenplan voor de verhuizing

Goed je bent er uit. Je wilt verhuizen en je wilt het zelf doen. Je hebt dan een goed stappenplan nodig om de verhuizing van je site vlekkeloos te laten verlopen. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit aanpakt. Zorg wel dat je al de Domeinnaam en Hosting hebt geregeld. Dit is vrij simpel bij Versio (raad ik aan). Kies bij hosting voor het ‘Groot NL’ pakket vanwege de opties die het bied. 

In deze handleiding ga ik uit van dat je je domeinnaam ook meeverhuisd. Echter kan je hem ook gebruiken om je WordPress te verhuizen naar een ander domein.

All in One WP migration installeren

We gaan de site verhuizen met de plug-in All in one WP migration. Deze tool is veelzijdig en gratis. Je kan je hele site downloaden en is ook handig om een back-up mee te maken die je zelf kan bewaren op je eigen computer. Sowieso dus een aanrader!

Ik heb de installatie van de plug-in opgenomen en hieronder voor je neergezet. Doe je het liever stap voor stap lees dan verder.

 

We beginnen met de installatie. Ga naar het plugin gedeelte van je WordPress site en klik ‘Nieuwe plugin’ aan.

stap 1 plugin installeren

Nu vul je rechtsbovenin het woord ‘Migrate’ in en zul je bij de zoekresultaten ook All-in-One WP Migration zien staan. Klik op Installeren of Install als je een Engelse versie hebt van WordPress.

allinonemigration installeren

Nu klik je op de knop ‘Activeren’. Na een seconde of 10 zal de plugin geinstalleerd zijn en kunnen we bezig met de backup van je site.

allinonemigration activeren

Als eenmaal All-in-One WP Migration is geinstalleerd gaan we naar de plugin omgeving door in het hoofdmenu van WordPress op de menuoptie ‘All-in-One WP Migration’ te klikken.

allinonemigration in het menu

We gaan nu je site Exporteren. Je klikt op de optie ‘Exporteren naar’ en vervolgens op de bovenste optie ‘Bestand’. 

exporteren backup

Na een minuut of 2 laad het volgende dialoogvenster in je scherm. Klik op de Download knop. 

Nu gaat het bestand wat je gehele site bevat downloaden. Sla het op een plek op waar je het makkelijk weer terug kan vinden zo.

downloaden backup van je site

Versio klaarmaken voor de verhuizing

Ik ga er even van uit dat je al een domeinnaam hebt gekocht en dat je hosting er bij aan hebt gekocht. Als je niet weet hoe je dat moet doen kan je hier kijken. Vul daar bovenin je domeinnaam in en kies ‘verhuizen’ en volg verder de gemakkelijke stappen. Zorg ervoor dat je de ‘Groot NL’ hosting besteld in dit proces zodat het gelijk gekoppeld word!

Nu je de back-up van je site klaar hebt staan kan je bij Versio inloggen op de site in het klantenpaneel en ga je onder het kopje webhosting klikken op ‘Overzicht’.

versio inloggen server

Klik op het vergrootglas voor het pakket waar je domeinnaam aan gekoppeld is. Meestal heb je hier maar 1 keuze.

serverinformatie bekijken

Klik nu bovenaan op de link ‘DirectAdmin login link’. Er opent nu een nieuwe tab in je browser.

directadmin inlog link

WordPress installeren

Je hebt als het goed is een mail gekregen van Versio bij het kopen van de hosting. In die mail staat de username en wachtwoord wat je hier in moet voeren.

inloggen bij direct admin

Klik nu op je domeinnaam in dit venster.

domein aanklikken

Klik nu onderaan op de Blauwe ‘W’.

wordpress installeren

Nu ben je in de installer van WordPress gekomen. Je herkent hem aan de ‘Install Now’ knop. Daar moet je nog niet op klikken. We moeten eerst nog wat zaken invullen voor de installatie van je site.

installnow wordpress

Je kiest je site achter https:// of https:// en kiest een Admin Username en Admin Password. Daaronder vul je je emailadres in. Scroll hierna naar onder.

gegevens invullen domein

Selecteer de taal van je WordPress installatie. Ik raad ‘Dutch’ aan voor Nederlands maar je kan hier ook een andere taal gebruiken. Daarnaast zet je een vinkje bij ‘Limit login attempts’. Dit is voor veiligheid. Kies een willekeurig thema uit (deze gaat bij de import van je site toch weer weg) en klik op de knop ‘Install’

install opties

Als alles goed is gegaan kan je na de installatie gelijk kiezen om naar https://www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin te gaan. Klik daarop en vul je Admin Username en Admin Password in die je net ingevuld hebt in het vorige formulier. Volg nu weer de stappen om All-in-One WP Migration te installeren hierboven. Ga na de installatie naar het menu van WordPress en kies nu onder de migratietool ‘Importeer”

importeer all in one WP migration

Nu hoef je alleen maar op Importeer vanuit te klikken en Bestand te kiezen. Zoek het bestand op van de backup van je site en volg de stappen. Hierna moet je weer inloggen met de gegevens van je oude WordPress installatie van de vorige hoster. 

importeer export bestand

Van Harte! Je hebt je website-bouwen-voor-beginners/” title=”Wordpress”>WordPress website nu verhuist. Na de import van je website is het handig om even de permalinks weer zo neer te zetten zoals je ze had. Deze setting word niet meeverhuisd. Voor de rest zou het nu moeten werken. WordPress verhuizen is dus makkelijker dan je denkt!

Geen zin om zelf je site te verhuizen?

Als je via mijn link de hosting aanschaft bij Versio regel ik de verhuizing gratis voor je. Vul het onderstaande formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op!

Je kan er ook voor kiezen om mij eenmalig 49 euro te betalen om je wordpress site te verhuizen.

8 + 3 =