Online Marketing Friesland

Al meer dan 600 keer gedownload

Download de gratis SEO checklist met films omdat je dan het geheim leert kennen van hoger komen in Google.

Friesland Online Marketing zelf doen
Als jij net start en nog niet de middelen hebt om ons in te schakelen dan hebben we goed nieuws. VDM online marketing Friesland heeft een gratis online marketing checklist waarmee wij helpen om je zelf aan de basis van uw online vindbaarheid en social media te laten werken. Lees Meer

In deze blog leer je hoe je een menu kan aanmaken in WordPress en hoe je er items aan toevoegt.

Als je een website hebt dan is een menu onmisbaar om de bezoeker te laten nagiveren tussen de verschillende pagina’s die je hebt aangemaakt. Ook is het voor Google handig zodat je hele site word geindexeerd (al is een sitemap hier beter voor te gebruiken).

Ga in WordPress naar ‘Weergave’ in het zijmenu en kies dan voor ‘Menu’s”.

menu in hoofdmenu

Wat je nu ziet is 

1. een al aanwezig menu

2. een leeg menu

Klik op menu aanmaken en geef je menu een naam. Klik daarna op de knop Menu aanmaken.

menu aanmaken en opslaan

Stel nu een lokatie in voor je menu. Deze zijn vaak al vooringesteld door de thema maker. Dus je menu komt altijd op een goede plaats terecht.

lokatie kiezen menu

Aan de linkerkant zie je een aantal pagina’s staan die al op je site bestaan. Deze kan je toevoegen door ze aan te vinken en op de knop ‘Aan menu toevoegen’ te klikken. Zo simpel gaat dat.

paginas toevoegen

Je kan ook berichten van je blog toevoegen aan het menu. Dan moet je aan de linkerkant het tabblad ‘Berichten’ Openen. Je voegt berichten net zo makkelijk toe als een pagina.

berichten toevoegen

Stel je hebt nog een link die niet op je pagina staat maar die wil je wel in je menu neerzetten. Dan kan je met ‘Aangepaste links’ deze toevoegen. Je kan elke link die je maar wilt toevoegen. Best handig om te onthouden.

losse link toevoegen

Zo snel heb je een menu aangemaakt in WordPress. Heb je nog vragen? Chat me dan op Facebook. Mijn chatlink staat onderaan deze site.