WhatsApp

Sinds een maand ben ik bezig bij een klant om de conversie op zijn site te verbeteren. Er was een product op zijn site die niet helemaal past dus hebben we besloten om er een aparte site voor te starten. Door de foto’s op de site krijgen die producten nu publiek. Hoe? Lees snel verder. Dan leer je de belangrijkste factoren om gevonden te worden met je afbeeldingen.

Waarom zou je gevonden willen worden met je afbeeldingen? Simpel. Mensen zoeken veel op afbeeldingen en als je afbeelding vaak gevonden word krijg je ook meer bezoekers naar je site. 

Bijna 25 procent Bron van alle zoekopdrachten worden gedaan naar afbeeldingen. Dus je mist veel bezoekers als je afbeeldingen niet meedoen aan dat grote stuk van de online taart. 

meer bezoekers met fotos

Geef je afbeeldingen een naam

Als je veel afbeeldingen hebt op je site kan dit wel wat tijd gaan kosten. Maar als je nog steeds afbeeldingen op je site hebt waarbij de bestandsnaam “AFB900212” is dan moet je serieus na gaan denken over het gaan aanpassen van die bestandsnamen. Google neemt de naam van het bestand mee in de afweging of je afbeelding in de zoekindex terug komt of niet. Daar gaat de generieke bestandsnaam je niet mee helpen. Hernoem dus al je bestandsnamen. Geef ze een beschrijvende naam over wat er op de afbeelding te zien is.

alt tag is heel belangrijk

Vul de ‘alt tag’ in

De alt tag is oorspronkelijk bedacht voor slechtzienden en blinden zodat zij ook kunnen ‘zien’ wat er op een afbeelding staat. Daar word door zoekmachines handig gebruik van gemaakt door deze omschrijving mee te nemen in de afweging om je afbeelding als relevant voor een zoekopdracht te overwegen. Google zelf geeft aan dat de alt tag heel belangrijk is. Hoewel machines steeds beter worden in het identificeren van wat er op een plaatje staat is de alt tag nog steeds een belangrijke factor.

Vul in een alt tag zo gedetailleerd mogelijk in wat je op het plaatje staat. Dus niet te algemeen. Maak het specifiek. Is het de voorkant of achterkant? Wat is het precies? Welk type? 

gebruik een image sitemap

Gebruik een image sitemap

Een afbeelding uploaden naar je site is niet voldoende om gevonden te worden. Als je het goed wilt doen dan gebruik je een afbeelding sitemap die Google verteld waar je afbeeldingen precies staan zodat ze geïndexeerd kunnen worden. Als je WordPress gebruikt kun je daar makkelijk een plug-in voor vinden en installeren.

 

orginele foto gebruiken voor meer bezoekers

Gebruik originele afbeeldingen

Als je goed gevonden wilt worden dan is het belangrijk dat je niet foto’s gebruikt van stockfotosites. Die worden namelijk heel veel gebruikt en daardoor zijn ze niet meer interessant om te indexeren voor Google. Je zult dus nooit meer bezoekers krijgen met die afbeeldingen. Maak dus je eigen foto’s van je producten en gebruik de bovenstaande tips om ze te uploaden naar je site. 

 

smush

Smush je afbeeldingen

Als je WordPress gebruikt dan is het verstandig om Smush te installeren. Deze plugin verkleint je afbeeldingen voor het web zodat je website snel laad. Dit is belangrijk want snelheid is een belangrijke factor. Als je website te langzaam laad haakt een bezoeker af.