WhatsApp

Klanten benaderen me vaak voor een website audit. Ze geven aan dat ze hoger willen staan in Google of dat er problemen zijn met sommige gedeeltes van hun site. In deze blogpost leer je hoe je zelf al de helft van het werk kan doen door  zelf de problemen te vinden.

11 1 e1585176691987

Tip 1: Bekijk je site op een mobiel

Als een klant me vraagt om de website onder handen te nemen doe ik meestal in het begin een assessment van wat er nu al staat.

Ik ga meestal eerst naar de site toe met mijn smartphone. Waarom? Meer dan de helft van alle bezoekers kijkt op je site via een smartphone dus is het van groot belang dat je site daarop goed laad. Omdat ik nog niet weet wie de klant is of wat hij precies verkoopt kijk ik met een frisse blik naar de site.

Ga naar je eigen site met je telefoon en kijk of alles goed laad en of er geen rare fouten gemaakt zijn bij het ontwerpen van je site.

klik op alles

Tip 2: Klik op alles!

Meestal klik ik alles aan wat, maar aan te klikken valt op de site van de klant. Er zijn vaak zaken die je als ondernemer totaal nooit bekijkt op je eigen site, maar die een bezoeker wel aanklikt. Dat lijkt heel slordig en geeft een bezoeker minder vertrouwen in je bedrijf of service.

Klik alles aan wat je maar ziet op je eigen site en kijk wat er gebeurt. Is alles wel gevuld? Werken links naar andere pagina’s? Kom je wel uit bij dat wat er in de link belooft word?

gratis seo tool

Tip 3: Technische audit

Als ik alles heb aangeklikt en bekeken dan ga ik meestal een technische audit doen van een site. Dit kun je heel globaal doen met deze gratis tool. Je krijgt dan een rapport in je browser te zien met problemen die je op moet lossen om beter te presteren met je site.

Als je de technische Analyse hebt gedaan kun je daarmee naar je webbouwer, zodat deze het kan verbeteren.

Ben jij niet meer tevreden over je website?

VDMmarketing maakt jouw website zoals jij het wilt voor een all in prijs van 108,90 per jaar! Geen andere kosten meer dus.