WhatsApp

In deze blogpost lees je hoe je meerdere contactmogelijkheden toe kan voegen aan je contactpagina in de vorm van een link.

Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat je kan volstaan met je mailadres op je contactpagina. Eerder heb ik al uitgelegd hoe je Whatsapp toevoegt.

Je hebt een omnichannel (meerdere kanalen) contactpagina nodig waarmee bezoekers op de door hun gekozen manier contact met je kunnen opnemen. Er zijn zoveel opties dat ik een keuze heb gemaakt uit de belangrijkste. Je kan ze allemaal toevoegen in de vorm van een link waardoor de bezoeker alleen maar hoeft te klikken om gebruik te maken van het kanaal.

Facebook Chat

omnichannel facebook chat

Facebook chat word steeds vaker gebruikt om contact op te nemen met een bedrijf. In mijn familie alleen al zijn 2 ondernemers die hier gebruik van maken en ook regelmatig een order krijgen via Facebook chat. Die loop je misschien anders mis dus is het van belang om deze toe te voegen aan je contactpagina.

Facebook chat links maak je makkelijk op de volgende manier:

https://m.me/<Paginanaam>

Een voorbeeld van de chat van VDMmarketing zou dan zijn: https://m.me/vdmmarketing

Telefoon

Een goede oude natuurlijk. Je kan een telefoonnummer ook als link aanmaken. Als je op de link drukt op een telefoon laad het telefoonnummer gelijk in de telefoon van de bezoeker waardoor ze je makkelijk kunnen bellen. Je link ziet er dan zo uit:

Tel:0612345678

E-mail

Uiteraard mag je e-mailadres niet ontbreken op je contactpagina. Het is nog steeds een van de meest gebruikte manieren om contact op te nemen met een bedrijf. Dit komt ook deels, omdat het vaak als enige manier word aangeboden naast telefoon.

Mailto:Jemailadres@domein.nl

Twitter

Je kan voor Twitter ook een directe link voor een direct message maken. Als je veel op Twitter zit zou dit een goed kanaal kunnen zijn om toe te voegen aan je contactpagina.

https://twitter.com/messages/compose?recipient_id={je twitteraccount nummerieke waarde}&text=Order%20Number

Andere kanalen? Mail mij!

Ken jij nog andere kanalen die benaderbaar zijn via een directe link? Facebookchat ze dan naar mij en ik voeg ze toe aan dit overzicht.