WhatsApp

In deze blogpost lees je wat de voordelen zijn van meer bellers via je site en hoe je zelf er voor kan zorgen dat de kans groeit dat een bezoeker van je site met jou gaat bellen.

Bovenstaande vraag werd mij gevraagd tijdens een gesprek met een familielid die in de bouw actief is. Hij gaf aan dat hij niet zoveel met mails kon die hij kreeg via zijn website omdat het vaak neerkwam op een prijs geven om er vervolgens nooit weer wat van te horen.

Hij wou kortgezegd gewoon dat geïnteresseerde klanten gingen bellen. Als een klant belt heeft hij veel meer kans om de klus binnen te halen omdat hij dan snel kan inspelen op het gevoel van de klant.

Met dit verhaal in het achterhoofd ben ik aan de gang gegaan met zijn site.

Audit van de huidige site

Ik ben eerst eens gaan kijken naar zijn huidige site en hoe die laadde op mobiel. Wat me opviel was dat het telefoonnummer niet makkelijk te gebruiken was door een bezoeker.

De 2 redenen:

  1. Klein lettertype
  2. Ergens weggestopt op een contact pagina waardoor je moet zoeken voordat je het telefoonnummer kan vinden
mobiel nummer klein zichtbaar

Plugin om klanten te laten bellen ipv mailen.

Ooit had ik een Youtube filmpje gezien van de man achter Backlinko. Hij heeft in mijn ogen wel redelijk verstand van zoekmachine optimalisatie en deze tip kwam terloops voorbij. 

Maak je telefoonnummer groot

Het hele idee achter een groot telefoonnummer op je site is dat mensen er eigenlijk niet omheen kunnen. Het geeft dus aan dat je graag gebeld wilt worden en dat je daar open voor staat. Daarnaast hoeven ze niet te zoeken en is het gewoon fijn leesbaar voor een klant.

Online heb ik een plugin voor WordPress gevonden die heet “Speed Contact Bar” en deze heb ik zo ingesteld op mijn familielid zijn site zodat nu vooral op mobiel het telefoonnummer echt heel erg in het oog springt.

mobiel nummer groot zichtbaar

Zoals je hierboven ziet kan je niet meer om het telefoonnummer heen en nodigt dat uit om te gaan bellen. Dat is wat mijn familielid wou dus gingen we het testen. De resultaten waren verbluffend! Hij kreeg 60% meer telefoontjes via zijn site.

Nadat ik dit had geconstateerd vond ik het een mooi idee om te delen hoe je dit moet doen.

Lees dus verder hoe jij Speed Contact Bar kan instellen op je eigen site.

Als je niet weet hoe je een plug-in in WordPress moet installeren kan je het onderstaande fimpje bekijken. Duurt 2 minuten en je weet hoe het moet.

Speed Contact Bar installeren voor meer telefonische prospects

Zoek in WordPress naar de plugin ‘Speed Contact Bar”. Installeer de plugin en ga onder instellingen naar Speed Contact Bar. Als het goed gegaan is zie je iets zoals onderstaande.

 

speed contact bar

Het is nu nog een kwestie van de juiste instellingen ingeven en je site geeft ook je telefoonnummer groot aan op de bodem van het scherm. De instellingen per setting:

Headline

Leeg maken

Email Adress

Leeg maken 

Phone Number Je telefoonnummer
Phone Text Je telefoonnummer
Position of the bar Bottom
Enable fixed position Aanvinken
Show Headline Aanvinken
Keep headline in mobile devices Aanvinken
Show texts on small devices Aanvinken
Font size 40 px
Icon size 40 px

Settings die niet genoemd worden hoef je niet aan te passen. Klik op de knop “Wijziging opslaan” onderaan en je telefoonnummer staat nu altijd groot in beeld bij de klant die op je site komt.

 

Zelf geen zin om dit in te stellen?

Voor 15 euro installeer ik deze plugin op je site en heb je er geen omkijken naar. Vul het formulier hieronder in en ik neem binnen 24 uur contact met je op. 

6 + 14 =