Marketing en Webbouwer

Creatief
Meedenken

VDMmarketing is de webbouwer die jou helpt op verschillende vlakken. Van het meedenken over jouw online marketing strategie tot het opbouwen van een website waar je trots op kan zijn! VDMmarketing denkt graag met je mee!

In deze post leg ik uit hoe je makkelijk met behulp van afbeeldingen een Google Mijn Bedrijfspagina aanmaakt

Als ik een vraag over het verbeteren van de vindbaarheid van een bedrijf krijg ga ik als eerste kijken of er een Google Mijn Bedrijf aanmelding is gedaan.

Het is de meest simpele manier om meer klanten te krijgen terwijl het helemaal niks kost. Hoe fijn is dat?

Als je tegenwoordig een timmerman zoekt ga je niet meer in een telefoonboek bladeren maar kijk je op Google. De mijn bedrijfs resultaten komen steeds vaker bovenaan te staan en zijn daarom een hele goede bron voor leads. Maar hoe zet je zo’n pagina op?

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google heeft altijd als missie gehad om zoveel mogelijk informatie te ontsluiten zodat je makkelijk dingen zoekt. Google Mijn Bedrijf is het telefoonboek van vandaag de dag. Als mensen op zoek zijn naar een specifieke service in hun buurt zien ze resultaten van Google mijn bedrijf. Een voorbeeld:

 

Je ziet een kaart van je omgeving en daaronder de resultaten van bedrijven die in de buurt als timmerman bekend zijn in GMB. Best belangrijk om bij te staan dus.

Aanmelden bij Google mijn bedrijf

Als je nog niet je naam hebt geclaimd bij GMB dan kan je naar https://www.google.com/intl/nl_nl/business/ om je aan te melden. Een Google account is hierbij wel verplicht! Meld je aan door op de blauwe knop ‘Nu beheren’ te klikken.

 

Nu moet je een aantal stappen doorlopen om je aan te melden. Hier gaat het onder andere om de plaats van je bedrijf en wat je doet. Je hoeft hier niet te diep over na te denken (wel het adres goed invoeren natuurlijk) want dat kan je achteraf nog allemaal aanpassen. 

Aan het einde van de aanmelding krijg je de melding dat er een kaart naar je huisadres word verstuurd om je vermelding te verifiëren. Na een aantal dagen (meestal 10) krijg je de kaart thuis. Die ziet er zo uit:

 

Ga nu naar google.com/verifymybusiness en vul de code in.

 

Je komt nu gelijk in het bedrijfsoverzicht. Je aanmelding is gelukt! Je kan nu nog allemaal zaken aanpassen en opgeven zoals je openingstijden (handig als je een winkel hebt) en je eigen website. Hoe meer gegevens je invult hoe beter. Het adverteren gedeelte wat je in het overzicht ziet is niet verplicht en raad ik ook af voor mensen die er geen ervaring mee hebben. Het kost dan meestal meer dan dat het opleverd.

Wat moet ik beslist invullen bij GMB?

Het is slim om alle opties in te vullen bij Google Mijn Bedrijf maar een aantal zijn heel belangrijk:

  • Informatie
  • Berichten (moet je aanzetten)
  • Foto’s (zet een paar foto’s op GMB)
  • Producten (als je een winkel hebt)
  • Services (heel belangrijk voor bedrijven die diensten leveren!)

Vul vooral de services in

Vooral de Services zijn heel belangrijk als je een dienst levert. Als je namelijk niet hier invult dat je timmerman bent dan word je niet gevonden op dat zoekwoord in Google als mensen dat intypen uit jouw buurt. Het is dus cruciaal dat je daar zoveel mogelijk relevante diensten invult die je levert.

Heb jij geen zin of tijd om GMB in orde te maken?

Dat snap ik volledig. Voor maar 39 euro kan je het door mij laten uitvoeren. Ik vul dan alle relevante zaken in op je GMB profiel en zorg dat hij staat als een huis. Stuur een bericht via onderstaand formulier om deze service aan te vragen.

Contact

14 + 13 =

Ook interessant: