Marketing en Webbouwer

Creatief
Meedenken

VDMmarketing is de webbouwer die jou helpt op verschillende vlakken. Van het meedenken over jouw online marketing strategie tot het opbouwen van een website waar je trots op kan zijn! VDMmarketing denkt graag met je mee!

k

Website problemen?

Ben je niet te tevreden over je huidige site? Werkt er iets niet naar behoren? Ik kan je helpen om je site weer aan de praat te krijgen. Stap je over naar mijn hosting dan betaal je vaak niets!

Websites Bouwen

Wil jij je website aanpassen maar heb je geen idee hoe je dat moet regelen? Ik kan je helpen om verder te komen met je site. Van bouwen tot aanpassen. Soms kan dat zelfs kostenneutraal.

Als je bijvoorbeeld coach bent kan je prima uitwijken naar online mogelijkheden zodat je buiten je eigen verzorgingsgebied ook klanten kan bedienen. Dit kan bijvoorbeeld met Zoom. In deze blog leer je hoe je een ZOOM account aanmaakt en hoe je een Zoom meeting kan opzetten.

Wat is ZOOM?

ZOOM is een online vergadertool waarmee je met elkaar kan beeldbellen. Het voordeel van ZOOM ten opzicht van bijvoorbeeld Skype is dat je niet beiden ZOOM hoeft te hebben om gebruik er van te maken. Het is dus een kwestie van naar de pagina gaan en de sessie kan plaatsvinden. Dat is natuurlijk ideaal als je niet weet hoe de klant zijn setup is. 

Wat kan je met ZOOM?

Zelf heb ik de gratis versie getest en ik moet zeggen. Het werkt vrij moeiteloos. Je kan er mee videobellen maar ook je bureaublad delen en een whiteboard laden behoort tot de mogelijkheden. Best wel uitgebreid voor een browser gebaseerde tool.

Hoe regel ik ZOOM?

Allereerste ga je naar de website van ZOOM en maak je een account aan. Hieronder een paar stappen voor het opzetten van een ZOOM account.

Ga naar de site en klik op de blauwe knop ‘Sign up it’s free’.

Vul je emailadres in en klik op de blauwe knop ‘Sign up’.

Er laad een scherm wat je kan afsluiten. Hier wil je ZOOM je verleiden om lid te worden van allerlei nieuwsbrieven. Niet nodig voor het opzetten van jouw meetings. 

Ga naar je mailbox en open de mail van ZOOM. Klik op de blauwe knop ‘Activate Account’ om je ZOOM account te activeren. 

Nu vraagt ZOOM om een paar gegevens. Vul hier je echte gegevens in want die staan ook bij de meeting die je gaat organiseren. 

De stap invite your colleagues kan je overslaan door op ‘Skip this step’ te klikken.

Nu heb je je account opgezet en kan je beginnen met ZOOM. Klik op go to my account om naar je ZOOM account te gaan.

Zoom Meeting starten

Om nu de vergadering te hosten ga je naar de URL in je profiel. Om het te testen gaan we nu die URL laden in de browser.

Zoom begint te laden en zal eerst trachten om een programma te installeren. Als je dat niet wilt dan klik je op ‘Click here’ zoals hieronder te zien is.

Vervolgens moet je nog een keer op ‘Start from your browser’ klikken om de meeting echt in te gaan via de browser.

Je bent nu als gastheer/gastvrouw ingelogd en je klant kan nu inloggen bij de meeting.

Je klant kan je naar https://zoom.us/join sturen om de sessie bij te wonen. Laat de klant jouw Personal Meeting ID invullen als ze de pagina hebben geladen. Je personal meeting ID vind je op je profiel pagina van ZOOM.

Laatste gedachten over ZOOM

ZOOM is gaaf om te hebben als je je klant professioneel wilt ontmoeten online. Echter heb je ook veel alternatieven zoals Skype en Videobellen van Whatsapp. Het is dus meer omdat het een professionele uitstraling heeft dat ZOOM de voorkeur krijgt boven de talloze andere tools om te videobellen. Daarnaast werkt het gewoon heel goed in een browser.

Zoom meeting via je eigen website?

Wil je je klanten via je eigen site ontmoeten via ZOOM? Dat kan gewoon! Neem contact met me op via onderstaand formulier en vraag naar de mogelijkheden. Binnen 48 uur geinstalleerd!

Contact

15 + 14 =

Ook interessant: