WhatsApp

Beste Fotograaf,

Ik heb het onderzocht en ik zou het volgende plan implementeren als ik gratis fotograaf was (wat ik niet ben).

Let op:”Ja maar” reacties reageer ik niet op. Vragen wel. Gooi ze in de comments zou ik zeggen.

Gratis foto met een tegenprestatie

Als iemand een gratis foto wil voor hun site is dat prima.

Backlink naar jou:

Ze moeten alleen wel bij gebruik van de foto terug linken naar jouw site (dus meer exposure voor jou en dus meer klanten). Zet dat in een contract. Heb je geen site? Ik installeer hem gratis voor je.

Stockfotos:

Als iemand een gratis foto wil van zichzelf of van hun hond is dat ook prima. Echter leg je vast dat jij de rechten hebt en dat ze ook even een pose doen of iets vasthouden wat jij nodig hebt (of kan hebben) voor een ander project. Win-win want jij hebt een model en diegene een gratis mooie foto.

Daarnaast behoud je het recht om de foto te uploaden naar een stockfoto site zoals Shutterstock of een andere aanbieder (Google is your friend). Je gaat dus dan vaker verdienen aan 1 foto dan 1 keer. Vooral als je zo goed bent dan moet je zeker een graantje meepikken van stockfotosites. Slapend geld verdienen als je maar genoeg goede foto’s hebt die webmasters willen gebruiken.

In opdracht gratis foto:

Stel je bied jezelf aan op Fiverr als fotograaf die allerlei situatie kan fotograferen voor een opdrachtgever.

Wat nou als je dat gratis doet voor het model? Je meld je aan op Fiverr of Marktplaats of Sitedeals en bied aan om situaties die men op de foto wil hebben (voor gebruik op een site of zo) te maken tegen betaling. Het model bied je een gratis fotograaf aan die een paar mooie foto’s maakt en klaar ben je.

Dat is wat ik in 10 minuten heb kunnen bedenken als een model voor fotografen die gratis willen werken.

Snap je iets niet? Dan hoor ik het graag. Je mag me ook PM’en als je liever niet hier reageert.

Succes!