Marketing en Webbouwer

Creatief
Meedenken

VDMmarketing is de webbouwer die jou helpt op verschillende vlakken. Van het meedenken over jouw online marketing strategie tot het opbouwen van een website waar je trots op kan zijn! VDMmarketing denkt graag met je mee!

k

Website problemen?

Ben je niet te tevreden over je huidige site? Werkt er iets niet naar behoren? Ik kan je helpen om je site weer aan de praat te krijgen. Stap je over naar mijn hosting dan betaal je vaak niets!

Websites Bouwen

Wil jij je website aanpassen maar heb je geen idee hoe je dat moet regelen? Ik kan je helpen om verder te komen met je site. Van bouwen tot aanpassen. Soms kan dat zelfs kostenneutraal.

Voor een website eigenaar is het van belang om bij te houden waar je bezoekers vandaan komen en hoe ze je site vinden. In WordPress had je deze opties wel door Monsterinsights te installeren maar nu is er een nieuwe gratis optie bijgekomen die alles bevat van Google waardoor je Monsterinsights niet meer nodig hebt (helemaal als je de gratis versie gebruikt). 

Site Kit by Google

Met 1 plugin kan je nu alle tools van Google op 1 plaats bundelen en het mooie is dat het kinderspel is om te installeren. Google Search Console, Analytics en zelfs Adsense kan je beheren vanuit Site Kit. Een juweel van een plugin dus om te hebben.

Installatie Site kit

Als je weet hoe je een plugin moet installeren in WordPress kan je meteen verder. Anders kan je deze video bekijken om dit te leren in 2 minuten.

Zoek op ‘Site kit’ in het plugin scherm.

 

Na de installatie en activering van Site Kit kan je gelijk op ‘Start setup’ klikken om tools van Google te koppelen.

Klik op ‘Sign in with Google’. Let op dat je een google account moet hebben om dit te doen. Als je niet een google account hebt maak er dan 1 aan.

Zorg dat je bij elke vraag die je krijgt op ‘Toestaan’ klikt.

Klik weer op ‘Toestaan’ om Search engine console te koppelen.

Klik op ‘Allow’ zodat Google toegang heeft tot je site gegevens.

Klik op ‘Go to my dashboard’ om naar je Site kit installatie te gaan.

Je bent nu al klaar met het koppelen van je website met Google. Je kan optioneel nog Analytics koppelen zodat je nog meer uit Site kit kan halen.

Wil je ook zien hoe snel je site volgens Google is? Koppel dan Pagespeed Insights bovenaan.

Nu heb je alle belangrijke zaken gekoppeld en kan je in 1 overzicht zien hoe je site er voorstaat. Je kan monsterinsights nu wel weggooien. Er staat eigenlijk dezelfde informatie in.

Ook interessant: