WhatsApp

Voor een website eigenaar is het van belang om bij te houden waar je bezoekers vandaan komen en hoe ze je site vinden. In WordPress had je deze opties wel door Monsterinsights te installeren maar nu is er een nieuwe gratis optie bijgekomen die alles bevat van Google waardoor je Monsterinsights niet meer nodig hebt (helemaal als je de gratis versie gebruikt). 

Site Kit by Google

Met 1 plugin kan je nu alle tools van Google op 1 plaats bundelen en het mooie is dat het kinderspel is om te installeren. Google Search Console, Analytics en zelfs Adsense kan je beheren vanuit Site Kit. Een juweel van een plugin dus om te hebben.

Installatie Site kit

Als je weet hoe je een plugin moet installeren in WordPress kan je meteen verder. Anders kan je deze video bekijken om dit te leren in 2 minuten.

Zoek op ‘Site kit’ in het plugin scherm.

 

plugin installeren

Na de installatie en activering van Site Kit kan je gelijk op ‘Start setup’ klikken om tools van Google te koppelen.

start setup

Klik op ‘Sign in with Google’. Let op dat je een google account moet hebben om dit te doen. Als je niet een google account hebt maak er dan 1 aan.

sign in with google

Zorg dat je bij elke vraag die je krijgt op ‘Toestaan’ klikt.

toestaan
nogmaals toestaan

Klik weer op ‘Toestaan’ om Search engine console te koppelen.

toestaan gegevens bekijken

Klik op ‘Allow’ zodat Google toegang heeft tot je site gegevens.

allow

Klik op ‘Go to my dashboard’ om naar je Site kit installatie te gaan.

klaar

Je bent nu al klaar met het koppelen van je website met Google. Je kan optioneel nog Analytics koppelen zodat je nog meer uit Site kit kan halen.

overzicht site kit
analytics

Wil je ook zien hoe snel je site volgens Google is? Koppel dan Pagespeed Insights bovenaan.

pagespeed insights

Nu heb je alle belangrijke zaken gekoppeld en kan je in 1 overzicht zien hoe je site er voorstaat. Je kan monsterinsights nu wel weggooien. Er staat eigenlijk dezelfde informatie in.