WhatsApp

Een goed resultaat voor de juiste prijs

Omdat ik zelf websites in WordPress maak, word ik wel eens beschuldigd van de makkelijke manier kiezen van websites bouwen. Maar ik bekijk het zo:

Van een glaszetter verwacht je niet dat hij zelf het glas maakt wat hij in je kozijn zet. Waarom zou je dan wel verwachten van een webbouwer dat hij een website vanaf de code opbouwt, terwijl dat tegenwoordig totaal niet meer nodig is?

De klant wil een goed eindresultaat voor de juiste prijs. Dat moet je dus afstemmen en zo kun je prima je product neerzetten. 

Goede klantenservice

Klanten hebben een grote hekel aan klagen. Je verwacht dat niet maar als je een klacht hebt dan is er iets niet goed met een product wat je afgenomen hebt en moet je ook nog moeite gaan doen om weer goed te krijgen waarvoor je betaald hebt. Als een klant dus belt dan is het heel belangrijk dat je het goed afhandelt en bereikbaar bent voor een klant die iets heeft.

Snel een probleem oplossen

Als een klant een probleem met een website heeft dan ga ik uiteraard eerst kijken wat voor impact het heeft op het bedrijf van de klant en prioriteer ik hoe snel ik het probleem moet verhelpen. Het is in ieder geval zaak dat je snel aan de gang gaat met een probleem, zodat ze de indruk krijgen dat je betrouwbaar bent en hart voor je product hebt.

Luisteren naar wat je klant vertelt

Best moeilijk want soms heb je heel veel klanten op 1 dag. Toch is het heel belangrijk dat je de aandacht er bij hebt als een klant je wat vertelt. Niet alleen omdat klanten dat waarderen maar je mist ook anders koopsignalen die je omzet omhoog kunnen brengen. 

Veilige en gebruikersvriendelijke website

Denk er aan dat je https voor je URL hebt staan en dat je website echt helemaal werkt. Zowel op mobiel als op een computer. Installeer Google Analytics en kijk of er knelpunten zijn op je site waardoor bezoekers afhaken. Los de knelpunten op!

Niet te moeilijk doen

Doe niet moeilijk over kleine dingen zoals een beetje extra moeite. Klanten hebben een grote hekel aan bedrijven waar moeilijk word gedaan over service of moeite. Het kost vaak niets om de klant het goede gevoel te geven en je werft er andere klanten mee door de gratis reclame die men maakt voor je.

Helder en betrouwbaar zijn

Maak duidelijk afspraken met je klant. Maak zowel op je website als in real life er niet een heel moeilijk te begrijpen verhaal van als het aankomt op wat je bied en waar mensen recht op hebben bij problemen. Doe wat je zegt en zeg wat je gaat doen!