WhatsApp

In deze blog leer je waarom je de datum op een WordPress blog beter achterwege kan laten en hoe je dat moet doen op een makkelijke manier.

Een datum op je site kan heel fijn werken zodat je kan aangeven wanneer je op vakantie bent of als je wilt laten weten wanneer je een webinar gaat geven. 

Maar een datum op je blog kan ook heel erg tegen je werken. Zo kwam ik in mijn zoektocht naar een glaszetter een site tegen die nog aangaf wanneer de vakantie in 2018 was. Dat was alweer even geleden dus vond ik het wat onbetrouwbaar overkomen.

Als je je site (je visitekaartje) niet eens kan updaten hoe zou het dan gaan met mijn glas?

Google en een datum

Ook Google kijkt naar een datum van een post of pagina. Als je zoekt op een term dan zie je ook regelmatig onderstaande resultaten.

datum google

Zoals je ziet word ook de datum van je blogpost weergegeven in Google als je hem laat staan. Maar zeg nou zelf. Zou jij sneller op een post van 2017 klikken dan op 1 van een paar dagen geleden?

Daarom haal ik tegenwoordig alle data automatisch weg zodat mijn post niet als oud word opgemerkt door een gebruiker. Het kan natuurlijk zijn dat als je blogposts tijdgevoelig zijn je dit juist nodig hebt maar de meeste mensen maken informatie die dat niet is. Dus ik raad aan om de datum weg te laten.

Hoe verwijder je de datum met een plugin?

Voordat je denkt dat je nu moet gaan lopen prutsen in je theme van WordPress zal ik je geruststellen. Je kan het makkelijk met een plugin oplossen. De plugin die we gaan gebruiken heet ‘WP Meta and Date Remover’ en is gratis beschikbaar via de plugin sectie van WordPress.

Als je niet weet hoe je een plugin moet installeren bekijk je even onderstaande video. Na 2 minuten weet je hoe het moet.

WP Meta and Date Remover instellen

Na de installatie van de plugin vind je WP Meta and Date Remover onder instellingen in het zijmenu van WordPress.

meta date remover onder instellingen

Als je de plugin aanklikt krijg je de instellingen te zien die je moet aanpassen naar je eigen voorkeur. Maar eigenlijk hoef je hier niets meer te doen. De plugin regelt normaal gesproken na de activatie automatisch dat de datum van je posts allemaal verdwijnen. 

 

Geen zin om dit zelf te doen?

Snap ik volledig. Als je wilt dat ik de plugin installeer en instel voor je dan kan je me een mail sturen via onderstaand formulier. Het kost je eenmalig 10 euro en ik zorg dat de datum niet meer zichtbaar is bij een blogpost.

9 + 8 =