WhatsApp

In deze post lees je hoe je moeiteloos logo’s en designs kan maken voor diverse social media en voor je eigen website. Gewoon op je mobiele telefoon!

Waar ik wel eens tegenaan loop is hoe ik mijn boodschap perfect op een social netwerk kan neerzetten zonder dat bijvoorbeeld mijn foto vreemd er uit komt te zien of als ik bijvoorbeeld tekst wil toevoegen aan een foto dat ik dan met allerlei programma’s aan de gang moet om dat voorelkaar te krijgen. 

Er bestaat (al een tijdje) een mobiele app genaamd Canva die je heel makkelijk bedient in deze behoefte. Je kan je eigen foto’s gebruiken in deze app maar ook de gratis designs gebruiken van Canva zelf. Het werkt echt supersimpel.

Een logo maken met Canva

Voordat ik deze app gevonden had was ik altijd aan het aanmodderen met tekenprogramma’s maar het kwam er nooit helemaal gaaf uit te zien. Canva is zowel op Apple telefoonas als Android telefoons beschikbaar. Klik op deze link en je kan de app direct installeren. Na de installatie zal je als je een nieuw logo wilt maken iets zien als onderstaande. Maak een keuze uit welke soort onderwerp je logo over moet gaan.

kies soort logo canva vdm

Nu kan je een eigen foto toevoegen of een voorbeeld van Canva gebruiken. Als je niet al te kritisch bent kan je een gratis design gebruiken. Kies in dat geval de ‘Leeg’ optie. Als je meer opties wilt dan is er de mogelijkheid om te betalen voor meer designs.

logo kiezen canva

Nu kan je wat uitproberen qua tekst en de plaats waar je alles wilt hebben staan. Het is niet meer dan drukken op hetgeen wat je wilt aanpassen en dan invullen. Iedereen kan het!

restaurant logo vdm

Design voor Social media maken

Als je in het beginscherm van de app op de grote zwarte plus klikt kan je een design maken voor een specifiek social medium kiezen en daarna ook direct maken. 

Screenshot 20200302 000039

Het formaat van het design is al voor je bepaald. Alles wat je hoeft te doen is het medium uit te kiezen waar je het op wilt posten en dan kan je verder met het ontwerpen.

Screenshot 20200302 000126

Nu kan je een foto toevoegen aan de post en eventueel tekst toevoegen om het persoonlijk te maken of een boodschap mee te geven aan je lezers. Je kan ook nog een filter toepassen op de foto en nog wel wat andere opties. Probeer het gewoon uit en zie wat voor jou het beste werkt.

Screenshot 20200302 000157

Voeg eventueel wat tekst toe om je foto meer te laten spreken.

Screenshot 20200302 000305

Als je blij bent met het resultaat kan je het vinkje aanklikken linksbovenaan en kan je het resultaat direct posten op een medium of opslaan op je telefoon. 

Screenshot 20200302 000339

Je resultaat heb je bewaart en kan je nu gebruiken waar je maar wilt. Een hele gave tool dus om even snel iets unieks mee te maken voor je post.

20200302 000341 0000