WhatsApp

Vroeger toen mijn vader nog werkte, kreeg hij vaak klussen toegespeeld van andere bouwvakkers. Toen internet nog niet bestond was dat de manier om geld te verdienen met je bedrijf. Hij betaalde dan een klein deel van de som van de klus aan degene die de klus aan hem gegeven had als het doorging. Dat kan ook met je website. In deze blog lees je waarom het verstandig kan zijn om je eigen affiliate systeem op te tuigen en welke tool je daarvoor gratis kan gebruiken.

Wat is een affiliate systeem

affiliate

Zoals ik hierboven aan aangaf, betaal je feitelijk geld voor aanbrengen van klanten door iemand anders. Dat kunnen bekenden zijn of bestaande klanten, maar ook volstrekt vreemden. Die laatste groep kun je voor je laten werken door ze een link of een banner te verschaffen naar je eigen affiliate systeem en ze verkeer (bezoekers) te laten sturen naar je site. Doordat ze een unieke URL naar je site hebben worden conversies (verkopen of leads) geregistreerd op hun naam en kun je ze uitbetalen.

Met een eigen affiliate systeem heb je het verder zelf in de hand wat je iemand uit gaat betalen voor een lead en of ze een percentage van de verkoop krijgen of een vast bedrag. Het is dus een heel flexibel systeem die al veel mensen geholpen heeft om veel meer klanten te bereiken door een ander zijn netwerk en skills te gebruiken.

Voor welke soort bedrijven is dit interessant?

wie

Misschien denk je dat jouw zaak niet geschikt is voor affiliate marketing. Dat kan natuurlijk maar het kan ook zijn dat je product of dienst juist gebaat is bij affiliate marketing. Maar het is wel zo dat je een commitment aangaat voor de langere termijn dus moet je over het model goed nadenken. Daarnaast is het ook extra moeite om een boekhouding bij te houden over wie je wat betaald. Nu hebben de tools die je kan gebruiken vaak wel overzichten dus kan dat vrij simpel zijn. 

Waar begin ik?

affiliates manager 1

Als je WordPress gebruikt voor je website dan kun je gratis beginnen. Er is een plug-in beschikbaar die heet WP Affiliate ManagerHiermee kun je vrij simpel een heel systeem optuigen met banners en links naar je site. Het is volledig gratis en je kunt alle zaken vertalen zoals de mails die naar affiliates worden gestuurd na registratie. Je kunt er voor kiezen om affiliates automatisch goed te keuren of het handmatig te doen. Vrij veel power dus voor helemaal niets.

Haal je momenteel niet of weinig klanten binnen met je site?

Neem eens contact op en laat je site eens doornemen door mij. Dan help ik je om je website wel voor je te laten werken en soms bespaar je nog geld ook!

Contact

5 + 1 =