Online Marketing Friesland

Al meer dan 600 keer gedownload

Download de gratis SEO checklist met films omdat je dan het geheim leert kennen van hoger komen in Google.

Friesland Online Marketing zelf doen
Als jij net start en nog niet de middelen hebt om ons in te schakelen dan hebben we goed nieuws. VDM online marketing Friesland heeft een gratis online marketing checklist waarmee wij helpen om je zelf aan de basis van uw online vindbaarheid en social media te laten werken. Lees Meer

Tijdelijk Gratis: Videocursus Webshop of website

Wil je je eigen website opzetten maar heb je geen zin om lappen tekst te lezen? Tijdelijk bied ik een gratis cursus website bouwen aan. Klik op de knop om mee te doen. Binnen 2 dagen online!

In deze blog lees je hoe je de meest voorkomende problemen met afbeeldingen kunt oplossen in WordPress.

default 1200x1200 layout229 1fptlop

Zoals je misschien weet bevat de WordPress mediabibliotheek al je afbeeldingen, video’s, documenten en audio. Het is dus een belangrijk element van je website. Helaas zijn er momenten dat de mediatheek een beetje hulp nodig heeft om te functioneren zoals het hoort.

De meest voorkomende redenen waarom je mediabibliotheek niet meer goed werkt, zijn verouderde of niet functionerende plugins en/of thema’s of onjuist ingestelde bestandsrechten. Gelukkig kunnen ze meestal eenvoudig en snel worden opgelost.

Vaak zijn plugin’s of Thema’s het probleem

De meest voorkomende reden waarom je mediabibliotheek niet wordt geladen, is het gevolg van een niet functionerende of slecht gecodeerde WordPress-plugin of thema. Bij gebruik van plugins en thema’s uit de WordPress Directory zou dit meestal geen probleem moeten zijn.

Maar het komt helaas wel eens voor dat ook deze je site niet laten functioneren.

Plugins testen

ik raad je aan om eerst je plugins te testen. Navigeer naar Plugins en dan naar geinstalleerde plugins en selecteer het bovenste selectievakje naast de kop Plugin (om alle plugins te selecteren) en kies Deactiveren in het vervolgkeuzemenu Bulkacties. Klik op “Toepassen” en ga vervolgens terug naar je mediabibliotheek.

geinstalleerde plugins
plugins deactiveren

Als de bibliotheek nu laadt is een van je plugins het probleem. Helaas is er geen gemakkelijke manier om te zeggen welke plugin het probleem is. Je moet elke plugin apart van elkaar heractiveren en elke keer je mediabibliotheek controleren. Wanneer je bibliotheek weer stopt met laden, is de plugin die je net hebt geactiveerd het probleem.

Thema’s testen

Als een plugin niet het probleem is dan kan je proberen om een ander thema te kiezen om te bekijken of daar het probleem mee opgelost is. Ga naar Weergave –>Thema’s en activeer een ander thema. Als je bibliotheek het nu doet is het thema het probleem.

themas bekijken
thema activeren

Nog steeds een probleem met afbeeldingen

Als je nu nog steeds problemen hebt dan kan je het beste met je hosting gaan bellen of er ook een permissie van de bestandsrechten niet goed staat. Wellicht ben je niet gerechtigd om afbeeldingen te uploaden.

Je nu beter de zaak overdragen aan een proffesional dan zelf proberen het te maken. Er is dan namelijk een grote kans dat je je site kapot maakt.

Heb je nog geen website?

VDMMarketing regelt gratis website installaties. Hoe dat kan? Klik hieronder op de knop en lees het verhaal.