In deze blog leer je hoe je lokaal je vindbaarheid kan verhogen door je website een beetje aan te passen.

Als je je website voor het eerst laat maken of zelf maakt dan ben je als eigenaar al blij dat je een visitekaartje online hebt. Maar als je na verloop van tijd niet veel telefoon krijgt via je site dan begin je je misschien af te vragen wat het nut is van de website.

Als je lokaal aanwezig bent met een winkel of niet verder dan een bepaalde afstand gaat voor opdrachten kan het verstandig zijn om je site virtueel af te bakenen en je site lokaal neer te zetten. Dit heeft als voordeel dat je veel minder concurrenten hebt in de zoekresultaten. We gaan kijken wat je aan je website zou moeten veranderen om lokaal meer voor te komen in de zoekresultaten.

Baken je gebied af op je site

Als je een bakker bent in Dokkum heeft het weinig nut om je site te optimaliseren zodat iemand in Limburg hem kan vinden. Zelfs als iemand uit Limburg wat wil laten bezorgen door die bakker zal diegene zoeken op ‘Bakker + Dokkum’ in Google. Je moet dus op je website er voor zorgen dat je verzorgingsgebied ook duidelijk aangegeven staat.

Ga dus na waar je de plaatsnaam of het gebied waar je werkzaam bent ook daadwerkelijk te benoemen op je website. Dat zal aan Google het signaal geven dat jij in dat gebied actief bent en dat je daar relevant bent. Een vrij simpele tip die door velen vergeten word te doen. Daardoor mis je klanten. Klanten die kopen!

Google Mijn Bedrijf

Verbazingwekkend vind ik het dat nog steeds niet alle bedrijven in Google Mijn Bedrijf hun pagina hebben geclaimd. Ik heb er zelfs maar een handleiding over geschreven omdat ik zie dat heel veel ondernemers deze simpele kans laten liggen op meer klanten uit hun omgeving. Klanten kijken niet meer in het telefoonboek als ze een bakker zoeken maar zoeken op Google. Hetzij met hun telefoon door middel van Voice Search of in de machine zelf door het zoekwoord in te typen. Maak dus aan die pagina!

Adresgegevens op contactpagina

Google is tegenwoordig zo slim dat de zoekmachine in staat is om te zien wat je contactpagina is. Op zijn minst moet je daar je adres neerzetten zodat de zoekmachine kan zien waar je in ieder geval gevestigd ben. Doe je dat niet? Dan word je gewoon niet gevonden.

Lokale Vindbaarheid verbeteren?

Als ondernemer heb je het druk. Daarom heb je misschien geen tijd om je site geschikt te maken voor lokale vindbaarheid. Dat kan ik voor je doen. Neem contact op met mij via onderstaand contactformulier of de andere contactmogelijkheden onder aan deze blog.

4 + 13 =

Gratis website

VDMMarketing maakt gratis websites voor iedereen die een simpele site wil hebben met een contactpagina. Jij de tekst. Ik de installatie. Simpel!

Wordpress beveiliging

Heb jij een WordPress website en heb je niet te tijd of de kennis om hem goed te beveiligen? Geen probleem. VDMmarketing doe het voor je.

Backups maken

Heb jij een regelmatige backup nodig van je WordPress website? Met VDMmarketing voor eenmalige kosten altijd een Backup!

Meten is Weten

Wil jij weten hoeveel bezoekers je hebt en wat ze precies doen op je website? VDMmarketing installeert de meetinstrumenten. Je betaald maar 1 keer.

Ook interessant:
VdmMarketing

VdmMarketing