Marketing en Webbouwer

Creatief
Meedenken

VDMmarketing is de webbouwer die jou helpt op verschillende vlakken. Van het meedenken over jouw online marketing strategie tot het opbouwen van een website waar je trots op kan zijn! VDMmarketing denkt graag met je mee!

In deze blogpost leer je hoe je makkelijk en automatisch afbeeldingen comprimeert binnen WordPress.

Eerder heb ik al in deze blogpost tips besproken over waarom het belangrijk is om je site zo snel mogelijk te maken. Comprimeren van afbeeldingen is daar een groot onderdeel van. Afbeeldingen nemen vaak de meeste ruimte in van een website en zijn essentieel om te comprimeren. 

Beste Gratis Plugin: Smush

Voor al mijn website gebruik ik Smush. Voornamelijk voor het gemak. Als je Smush eenmaal hebt geinstalleerd hoef je namelijk niet meer na te denken over de grootte van je afbeeldingen. Smush comprimeert afbeeldingen terwijl je ze upload. Je merkt er dus eigenlijk niks van.

Als je Smush wilt installeren kan je binnen WordPress de plugin zoeken. Het installeren gaat net zo makkelijk als het installeren van een app op je telefoon. 

De stappen zijn:

  1. Login op WordPress
  2. Ga naar de plugin sectie in het zijmenu
  3. Klik op nieuwe plugin
  4. Zoek op ‘Smush’
  5. Installeer de plugin
  6. De plugin vraagt of je de bestaande afbeeldingen wilt comprimeren en daarna ben je klaar. Als dit niet gebeurd klik dan op Bulk Smush Nu om ze alsnog te comprimeren.
Ook interessant: